TELTTATEATTERIN TARINA

Teatteria teltassa

Kun hullu saa idean, niin voi käydä niin, että hän kertoo sen toiselle hullulle. Tämä toinen hullu päättää kertoa sen kolmannelle ja..no, lopputulos voisi olla totaalisen kaoottinen, mutta tässä kohtaa tähtien ollessa oikeassa asennossa myös näiden kolmen hullun pääkopassa, syntyi Telttateatteri – kesäteatteria teltassa Viitasaarella.

Ensimmäisen kesänsä vuonna 2015 Telttateatteri kiersi pitkin Keski-Suomea ja tekipä pienen syrhähypyn Savon puolellekin (vastoin kaikkia odotuksia, siellä oli ihan kivaa) esittäen Sirkku Peltolan Maailmanbaaria. Teatterikulkue liikkui karavaanin tavoin ja kiertuelämä vaati tietyin osin veronsa näkyen jo syvinä uurteina näyttelijöiden naamassa ja velluuntuneissa housuissa (tätä ette edes halua, että avataan yhtään enempää, mutta uskokaa, että silmittömän hauska juttu!).

Vuonna 2016 Telttateatteri jäi määrittelemättömäksi ajaksi keikkatauolle, mutta ei kuitenkaan sitä taukoa pitkään malttanut pitää, kun vuonna 2017 jo taas kasasi voimansa rippeet ja pystytti telttansa Aikon Kartanon komeisiin järvimaisemiin. Kiertäminen sen sijaan jäi ja toistaiseksi pysyykin tauolla, asettuminen yhteen paikkaan nähtiin kaikkia, etenkin velluuntuneita housuja, säästäväksi toimenpiteeksi.

Teltassa nähtiin kesällä 2017 maailman ensi-illassa Johanna Törmälän kirjoittama ja J. Karjalaisen musiikilla maustettu Sinivalkoisia Sirpaleita. Tarina sivusi hurmaavasti Viitasaaren ja Muikunlahden historiaa ylettyen aina nykyhetkiin asti. Yleisö tykkäsi esityksestä ja näyttelijäsuorituksista, näyttelijät tykkäsivät itsestään. Oli hurmiollinen kesä!

Kesällä 2018 teltta oli ratketa liitoksistaan kun yleisö ryntäsi telttaan hurraamaan Dannyn musiikin siivittämälle Muikun Korjaamolle. Teltan sisuksiin kannettiin selkä vääränä lisätuoleja, mutta yleisö oli kyltymätöntä eikä mikään riittänyt. Esityksiä myytiin loppuun ja ovella tarjoiltiin ei-oota – ja sekös vasta näyttelijöiden egoja hivelikin, ai että he tykkäsivät itsestään jopa edellistä vuotta enemmän!

Voimainsa tunnossa, muutaman hyvän vuoden siivittäminä, Telttateatterilaiset tosissaan luulivat, että edelleen vuonna 2019 yleisö tahtoisi heidät nähdä – ja siksi täysin keneltäkään kyselemättä teltta nostettiin jälleen pystyyn kartanon tiluksille ja suunnattiin Vuorotteluvapaalle. Ja tahtoihan se yleisökin sitä!

Kesällä 2021 kartanon maita kaivelivat Onnenmyyrät, jonka tarinaa siivitti Katri Helenan ikivihreät sävelet. Ja niinhän siinä taas kävi, että Kallen grillin nakkimukin tuoksun lisäksi teltan täytti kesäteatterin hurmos.

Vuonna 2022 Telttateatteri yllätti sekä itsensä että yleisönsä siirtymällä sisätiloihin ja vieläpä talvella! Jestas sentään, millaista irroittelua! Talvella 2022 Viitasaaren teatterin lavalla nähtiin lastennäytelmä Nökkönen ja Möhkis – varastettu satu. Huhujen mukaan jopa eräs ei niin teatterin ystävä viihtyi tämän esityksen parissa ja se on paljon se!

Kesän 2023 teltan väki veti henkeä, jotta voivat palata taas entistä ehompina kesällä 2024! Tänä kesänä teltassa vähän varoitellaan, sillä esitys Saattaa sisältää pähkinää ja vähän tietysti pelottaa ettei nyt vaan sattuisi mitään. Tämän kesän tarinaa tahdittaa Pave Maijasen tutut sävelmät ja ne jos mitkä sopii kesäiseen Suomeen kuin nenä päähän!

Vuosi 2024 tuo mukanaan myös isoja mullistuksia, nimittäin teltta muuttaa! Kovin kauas vanhasta osoitteesta ei tokikaan siirrytä, ihan vaan naapuriin. Kesällä 2024 tarjoilemme siis kesäteatteria osoitteessa Muikunlahdentie 102, 44500 Viitasaari. Sinne nousee upea uusi kesäteatterikeidas, jollaista ei Keski-Suomessa ole vielä nähtykään! Eiköhän siis tavata teltassa!

Telttateatteri - lupa viihtyä ja kiihtyä!